Van de Reepe schoenmode is als schoenenwinkel in 1903 opgericht door Cornelis van de Reepe in Goes, Zeeland.

Een veelzijdige Zeeuwse schoenenwinkel

Cornelis van de Reepe stond bekend als een veelzijdige ondernemer. De firma Van de Reepe spitste zich destijds niet alleen toe op het verkopen van schoenen in Zeeland. De onderneming bestond uit een schoenenwinkel, schoenmakerij, groothandel en een atelier voor bedrijfskleding. In het atelier produceerde Van de Reepe brandweerkleding en schoenen. In eerste instantie voor de Zeeuwse markt, maar vanwege zijn oog voor goede kwaliteit werden zijn kleding en schoenen al gouw buiten Zeeland verkocht.

Van lokale schoenenwinkel naar Multinational

Van de Reepe stond bekend om zijn creativeit en zijn oog voor innovatie(s). Het duurde niet lang voordat de schoenenwinkel en schoenmakerij in Goes wereldwijde 'bekendheid' zou verwerven.

De naam Cornelis van de Reepe is onlosmakelijk verbonden aan het bedrijf Bisonkit, een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van lijm. Van de Reepe is de grondlegger van de lijm die momenteel wereldwijd wordt verkocht.

Het heeft Van de Reepe destijds (1938) doen laten besluiten om een eigen lijm te ontwikkelen, omdat hij niet tevreden was over de reparatie en productie van zijn bedrijfskleding en schoenen. Van de Reepe had niet alleen oog voor innovaties maar was ook al vroegtijdig bewust (of onbewust) bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hij ontwikkelde zijn lijm namelijk op basis van natuurrubber. Van de Reepe gebruikte zijn lijm ondermeer als schoenmakerslijm om loslatende voetzolen te repareren.

Het bijzondere aan zijn eigen schoenenlijm was het feit dat deze zorgde voor een perfecte afdichting. Een nieuwe lijmsoort op basis van natuurrubber die sterk, elastisch en waterdicht is en zo goed blijft plakken dat deze ook voor de reparatie van schoenen gebruikt kan worden.

De schoenenwinkel en schoenmakerij kregen door de ontwikkeling van zijn lijm een enorme boost. Het verkopen van schoenen beperkte zich allang niet meer tot alleen Goes, maar de schoenenwinkel van Van de Reepe werd snel bekend in heel Zeeland.

Van de Reepe schoenmode anno nu

Sinds de oprichting in 1903 is Van de Reepe schoenmode als schoenenwinkel in Zeeland zeker met haar tijd meegegroeid.

De schoenenwinkel in Goes is in maart 2012 geheel verbouwd. Het ontwerp en de realisatie was in handen van architect Leo Slabbekoorn. Hij ontwierp zowel de pui als de inrichting van de winkel.

In onze moderne en grote schoenenwinkel van circa 140m2 presenteren wij u onze merkschoenen, tassen en accessoires. De winkel kenmerkt zich door een duidelijke indeling en is opgedeeld in vier categorieën: casual, fashion, chic en comfort.

Merkschoenen en laarzen - Chic en Comfort

Of u nu op zoek bent naar chique merkschoenen of comfort schoenen en laarzen, u vindt het allemaal bij Van de Reepe schoenmode. Topmerken dames- en herenschoenen.

Evenals Cornelis van de Reepe houdt ook de huidige directie van pioneren en ondernemen. Men zoekt continu naar nieuwe schoenenmerken en unieke merkschoenen, laarzen en tassen. Exemplarisch zijn de damesschoenen van Peter Kaiser, Gabor, Wolky, FitFlop en Nero Giardini. Of het herenschoenen aanbod van Floris van Bommel, Van Lier en Magnanni.

Top schoenenmerken

Van de Reepe schoenmode is de schoenenwinkel voor merkschoenen en laarzen in Zeeland. Vanwege onze passie en gedrevenheid zijn wij continu op zoek naar mooie schoenen en unieke schoenen collecties. Voor onze keuze laten wij ons o.a. inspireren door gerenommeerde schoenenbeurzen in: Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. Maar uiteraard luisteren wij ook goed naar onze vaste klanten om ons aanbod goed aan te laten sluiten op uw wensen en behoeften.

Top merkschoenen en laarzen voor dames en heren

U kunt bij ons terecht voor meer dan 30 schoenenmerken. Uiteraard treft u bij ons merkschoenen en laarzen aan van Peter Kaiser, Gabor, Van Lier, Wolky, Floris van Bommel, Mephisto en FitFlop.

Comfort merkschoenen

Bij Schoenmode van de Reepe vindt u comfortschoenen van onder andere: DL Sport, Hartjes, Mephisto, Gabor en Pièdi Nudi.
In diverse wijdte maten van 36 t/m 42 voor dames en 39 t/m 47 voor mannen. Ook verkopen wij veel merken in halve maten.


Openingstijden

 

Ma: 13.00 tot 17.30 uur

wij zijn alleen op maandag open in de zomerweken

Di: 09.30 tot 17.30 uur

Wo: 09.30 tot 17.30 uur

Do: 09.30 tot 20.00 uur

Vr: 09.30 tot 17.30 uur

Za: 09.30 tot 17.30 uur

Zo: 13.00 tot 17.00 uur

wij zijn alleen op zondag open op een koopzondag

Contact

Papegaaistraat 8

4461 AD Goes


   Facebook

    Instagram

 

       Contact

                    Schoenenwinkel